duminică, 6 decembrie 2015

XanaMă sperie telefoanele primite de la persoane cu care am rupt legăturile. Mă sperie, pentru că ştiu că ceva se întâmplă. Ceva cu adevărat remarcabil, că altfel nu şi-ar permite să mă deranjeze.

Ea... hai să-i zic Xana... e genul de femeie atrasă de scenă. De lume, de agitaţie, de atenţie, de oameni cu funcţii înalte care au alaturi de ei femei care fac pe proastele.
Am împărţit în trecut patul, cluburile, baia, oglinda , băncile liceului şi mai târziu ale facultăţii şi unii bărbaţi .

Am trecut-o în nefiinţă când mi-am dat seama că mă pune într-o lumină proastă, să nu zic în umbră. Şi nu pentru frumuseţe, cât pentru talentul cu care era înzestrată. Un timbru vocal frumos, i-a ridicat pretenţiile. I-a schimbat comportamentul şi bineînţeles, i-a triat prietenii.

-Vin la tine la o cafea. Pot?
-Nu.
-Atunci cum facem să ne vedem. Trebuie să vorbim.
-Ne vedem la ... şi-i dau numele localului.

Mă îmbrac şi ajung înaintea ei. Îmi comand o cafea şi un RedBull, să mor cât mai repede şi scot o ţigară, să-mi înnec întrebările.

-Nu se mai fumează în acest local, domnişoară. îmi spune timid, un chelner începător.

Pun ţigara înapoi şi primesc mesaj
-Ajung în două minute. Încearcă să nu faci vreo fază urâtă.

Mă ridic şi ies rapid, înainte să ajungă. Nu mai dau proştilor şi proastelor, şansa să îmi ruineze zilele. Probabil s-a cuplat cu vreunul din bărbaţii cu care mi-am tras-o. Poate apărea la braţ cu ceea ce am iubit eu timp de doi ani. Poate îşi dorea să îmi demontreze că a reuşit să obţină ceea ce eu nu voi reuşi niciodată. Ştie ea ce...

Am plecat şi mă bucur că am făcut-o. Nu voi şti niciodată de ce m-a avertizat să nu fac vreo fază urâtă , însă tot mai mult cred că ceea ce nu şti, nu te afectează.

Am bagat-o pe restricţionat şi pe mesaje spam.
Xana, ţine minte un lucru : încearcă să treci prin viaţa oamenilor  care-ţi erau cândva prieteni , subtil şi elegant. Când pleci, să nu-ţi audă tocurile , reproşurile , regretele sau răzbunările. Abia atunci vei fi cu adevărat femeie. Până atunci, eşti doar o tentativă.

Un comentariu: