vineri, 1 aprilie 2016

În ochi.




[Ieri ora 14]
- Vin mâine să te văd.
- Să ne futem în glumă?
-Nu. Să ne privim în ochi. 

Am zâmbit după ultimul mesaj . Dar..

[Astăzi ora 17]

Stăm faţă în faţă. Într-o cameră care ca de obicei , nu-i nici a mea, nici a lor. O cameră pentru care plăteşti. De obicei să ţi-o tragi, de obicei să discuţi, de obicei să închei - unele afaceri-  dar cel mai des, unele etape. Camere care au în ele parfumuri şi gânduri. Pe care le simţi, dacă ştii că există. 

Ne uităm unul la celălalt . Ca într-o oglindă. Câteodată zâmbesc. Câteodată îmi vine să râd. Câteodată l-aş întreba ce -nsemnă asta. Mă adun. Mă gândesc că e 1 aprilie. Îmi revin. E doar o glumă. Cred. A vrut să-mi întoarcă faza din 29 februarie- care a fost chiar drăgălaşă. 

La dracu.
Jumătate de ceas. Niciodată nu am privit atât de mult ochii cuiva. Poate doar în poze. Defapt...nici acolo. Răbdarea nu e punctul meu forte.

-Ce vrei? îl întreb , distrugând căcatu ăla de tăcere
-Să vorbesc puţin cu subconştientul tău.
-Crezi că el e mai haios decât conştientul?
-Cred doar că îl sufoci acolo. Mai lasă-l din când în când să respire. 
-Tu ai lăsa un monstru să scape din cuşcă?
-Da.
-De ce?
-Nu există monstru mai puternic decât un om ce vrea să pară ceea ce nu este. şi mă priveşte ca şi cum ar fi aşteptat să-l aplaud pentru frumoasa frază rostită teatral.

[Ora 19]

-Mi-a făcut plăcere. Am reuşit să-mi dau seama de două lucruri. îmi spune luându-şi haina, semn că asta a fost tot.
-Şi eu.
-Nu sunt curios de acele lucruri.
-Uite că nici eu nu sunt de ale tale.  Merg pe jos. 
-Nici nu aveam de gând să te duc.
-29 februarie?
-Nu. 1 aprilie.


3 comentarii:

  1. Două lucruri: 1. a vrut să-ţi cunoască subconştientul, dar nu a reuşit, a fost doar o bravadă. Dacă ar fi reuşit să pătrundă în adâncul firii tale, nu ar fi găsit monştri ce trebuie eliberaţi periodic ca şi cum ai scoate câinele la plimbare să-şi facă nevoile şi-apoi l-ai băga înapoi în casă. Dacă ar fi reuşit, ar fi experimentat chinuri sufleteşti sfâşietoare, care l-ar fi împins fie spre nebunie, fie spre cea mai apropiată fereastră. Pentru că noi, bărbaţii, nu avem puterea lăuntrică a unei femei.
    2. În cel mai bun caz, şi-a oglindit în ochii tăi propriul subconştient, acolo şi-a văzut monstrul, şi regretele şi ruminaţiile şi nevoia stringentă de a scoate la suprafaţă sentimentele care-l sufocau. Dar, fiind bărbat, a strâns din dinţi, şi-a pus faţa de cacealma şi s-a retras graţios din joc.
    Am trăit ceva asemănător de curând şi astea au fost impresiile mele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ne pici min ochi si sa ne futem. E mai corect.

    RăspundețiȘtergere