miercuri, 13 aprilie 2016

Păreri



Când te minte un om, nu e chiar aşa mare dezastru. Oamenii mint. Cu neruşinare. Dar să te minți singură...

Ştiu...eşti puțin plinuță. Nu obeză. Porți colanți iar el îți spune că ' e în regulă. Îți pune formele-n evidență.' Poate prea în evidență.

Ştiu...ai avut parte de o dragoste neîmplinită. Genul acela de dragoste care te face să stai non stop cu telefonul în mână, poate poate cavalerul o să te sune. Şi te sună. Şi e beat. Mort. Dar tu te bucuri că doar ai citit pe facebook că eşti the one dacă apelează numărul tău în stare de ebrietate. Ai uitat însă că de la tine avea ultimele 124 de apeluri şi 30 de mesaje. Scrise şi vocale.

Ştiu...te-a prezentat părinților. Te înțelegi bine cu ei şi-n sinea ta te vezi în rochie de mireasă. Revino-ți! Vrea doar să crezi că are planuri de viitor. Dar te-ai întrebat cu cine??

Ştiu...ştiu că ne place să fim mințite. Dar frumos . Fin. Dulce . Dulce ca o pară coaptă , nu ca o felie grețoasă de tort.
Ne place ca din când în când,printre nimicuri şoptite la ureche, să auzim câte o minciună frumos ambalată. Fără sclipici şi fundițe. Doar frumos ambalată

6 comentarii:

  1. Daca am vrut sa te las in 2015 inseamna ca acolo trebuia sa ramai...chiar nu inteleg de ce ai insistat sa te agati de mine si in 2016...ramai in 2015 si lasa-ma in pace.Nu mai vreau nimic de la tine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce relatezi tu, visuri neîmplinite, sfărâmate, înşelătoare, reprezintă doar partea goală a paharului.
    Partea plină e că, minţindu-ne frumos, căpătăm încredere în noi, încredere că cineva, cândva, cumva, undeva, vom deveni fiinţele ce acum doar pretindem sau visăm a fi.
    Minţindu-ne frumos căpătăm energia de a merge mai departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. partea goala a paharului e intotdeauna cea despre care se poate vorbi cel mai bine.

      Ștergere
    2. Să ştii că nu. Dacă te întreabă cineva despre visurile, speranţele, aspiraţiile tale, îi spui că visurile ţi s-au destrămat, că speranţele tale tind spre 0, că aspiraţiile tale bat pasul pe loc? Nu, îi spui că visezi să ajungi pe Lună, că ai speranţa într-un viitor luminos, că aspiri la un vârf de carieră. Iar asta înseamnă să vezi, şi să-ţi impui să vezi, partea plină a paharului, adică să minţi frumos :)

      Ștergere