joi, 23 aprilie 2015

3.

Uneori poti merge pe cele mai inalte tocuri si sa nu te clatini o clipa. Parca orgoliul te sustine si fiecare pas este un prilej de a(ti) demonstra ca poti , vrei si mai ales...ai si motive pentru a putea si a vrea.

Uneori poti merge desculta, plina de dezechilibre. Emotionale si nu numai. Iar in clipele acelea, niciun orgoliu nu o sa te sustina.

Deseori, incurcam lucrurile. Nu stim sa facem diferenta intre o sfoara care te ajuta sa nu cazi si o lesa care te leaga. Uneori, nu vedem ca acele ''carje'' umane de care ne sprijinim , sunt defapt niste catuse care nu au nimic erotic sau sado -maso....Ele doar te tin ,sau doar te impiedica.

Si ca tot a venit vorba de verbul ''a incurca''
Cand masca  ce o porti , fuzioneaza cu chipul... cei ce m-au tradat, aveau vreo vina?
Pe unii as putea chiar acum sa ii intreb... in timp ce,  pe altii...n-as putea decat sa ii privesc trista.
Dar mai bine...

''Tac . Si inghit''

Un comentariu:

  1. Nu știu dacă ai observat, dar din ce în ce mai des, copii mici sunt ținuți de către părinți în niște hamuri, ca să nu cadă, bineînțeles, să nu se lovească, să-i protejeze, să le protejeze integritatea corporală și bibilica, dar totuși, tot ca niște bieți căței ținuți în lesă arată. Și hamurile se extind și se diversifică, devin impunătoare sau invizibile, și toți le cădem prizonieri, de voie, sau de nevoie.
    În privința măștii, depinde de la un caz la altul, dacă ești un criminal în serie și porți masca vecinului de treabă bun la toate, atunci e bine; dacă ești un biet ignorant și porți masca unui om cultivat, iarăși e bine, pentru tine, bineînțeles; dacă ești o scursură umană, dar postezi în feciaoră imaculată, iar e bine, pentru tine; dacă ești un om inteligent, implicat, sufletist, căruia îi pasă și de altcineva în afară de moaca din oglindă, iar în suflet ești gol, pustiu, dezarmat, deznădăjduit, un criminal feroce, odios, gata să iasă la atac, dacă în tine Jekill zace Hyde, și-i dai drumul, atunci nu e bine, și nu doar pentru tine :)

    RăspundețiȘtergere