luni, 18 mai 2015

Despre ''cunoscuţi''


Am cunoscut femei cu funcţii înalte, care şi-au ruinat viaţa îndrăgostindu-se de subalterni. Femei care s-au dus la amanet şi -n loc de inel, au lăsat acolo sufletul. Femei nesigure pe ele, care nu au ştiut că blonda subţirică din dreapta celui pe care ele îl iubeau, defapt era un fel de Barbie pentru nopţi false. La fel ca unghiile blondei, la fel ca sânii , părul şi mai ales caracterul.

Am cunoscut bărbaţi , care din frica de a nu pierde moşteniri, au pierdut o comoară întreaga, ascunsă sub denumirea de femeie. Bărbaţi care s-au îndrăgostit de menajere sau bone, căsătoriţi cu femeile acelea care la rândul lor erau îndrăgostite de subalterni sau bijutieri. Bărbaţi care au tras doar lozuri necâştigătoare şi s-au oprit fix lângă cel câştigător când au jurat ca nu mai joacă. Şi-a venit bijutierul. Si subalternul. Şi restul. Restul, înafară de el.

Am cunoscut mulţi oameni. Oameni care probabil nu m-ar recunoaşte în plină zi, stând în colţul din dreapta al cafenelei de lângă mine. Oameni de la care am învăţat lucruri tare interesante ... :să nu accepţi niciodată jumătăţile de măsură. Să fii dispus să pierzi bani, maşini, case, afaceri, dar să nu îţi pierzi părţi din tine. Acestea din urmă nu pot fi redobândite. Oricine ar încerca să te completeze, să te reîntregească, nu va face decât să adâncească golurile lăsate de compromisuri prosteşti.

Am învăţat multe.
 Ei bine, scriind, mi-am dat seama că (mă) mint. Că întreaga viaţă am oscilat între bărbatul alteia şi bărbatul care putea să fie doar al meu, dar nu l-am vrut.
Mi-e plin sufletul de goluri, compromisuri si alegeri proaste.

3 comentarii:

  1. ...Ai mai picat pe unul la test.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cam cam contrazici. Intregul nostru caracter, mintea, si sufletul, sunt construite, daramate, si reconstruite pe fundatia golurilor si a umpluturilor din suflet, a compromisurilor facute sau refuzul de a face compromisuri, a alegerilor proaste facute crezand ca sunt bune, a alegerilor bune nefacute crezand ca sunt proaste, sau refuzul de a face alegeri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Subalternul=un gras,chel si urat care suge pula la barbati,frustrat ca are putza mica ?

    RăspundețiȘtergere