joi, 14 mai 2015

Nu am titlu.

V-aţi uitat atent la oameni coborând scări acoperite de gheaţă? La primii paşi sunt atenţi, coboară încet. Apoi, când văd că n-au căzut, prind curaj şi se grăbesc.Aşa facem mereu. Călcăm cu grija, rar, de frică să nu strivim începutul. Apoi ne apucăm să alergăm. Şi nici nu observam, în graba noastră, câte pierdem pe drum.
E uimitor cum rataţi să vedeti esenţa. Cum eşuaţi să vă descifraţi pe voi prin alţii. Cum nu ştiţi să iubiţi decât formal. Cu toate cuvintele ce se cer a fi spuse. Cu toate gesturile de tandreţe bifate.
Cum vă aşteptaţi să vă găsiţi liniştea fix în cel mai mare zgomot – cel făcut de tocurile femeii care tocmai vă paraseşte.
Eu azi vă las să mă conduceţi cu mila de a vă şti inapţi să vă fi pus măcar o dată sufletul sub formă de integrame şi să vă scrieţi singuri răspunsurile. (şi finalurile). Să vă calculaţi viaţa în senzaţii brute, nu în tăceri. Să înţelegeţi că nu iubeşti rotund si întreg decât în momentul în care te simţi anulat. Decât când hotărăşti să-ţi aşezi viitorul între malurile abrupte ale vieţii celuilalt. şi să renunţi la orice certitudine că-ţi aparţii doar ţie. Cu mila de a vă şti destul de proşti încât să credeţi că dacă nu gasiţi necunoscuta, aveţi voie să inventaţi alte ecuaţii. Şi cu certitudinea că toate golurile peste care aţi încercat să săriţi, vă vor ajunge din urma. Toate de-o data. La fel ca pe mine.

3 comentarii:

  1. Exista si oameni care stiu sa se grabeasca-ncet. Oameni, care, dupa ce calca doua-trei trepte alunecoase, pun strasnic mana pe balustrada, si se bucura tare cand observa cum reusesc sa dovedeasca gheata de sub picioare, ba chiar se amuza pe seama grozavilor care o iau la fuga pe scari si ajung sa le coboare in fund, sau chiar mai rau.
    In privinta prostiilor, prostimii si prostilor din viata fiecaruia, destinul are grija sa ne primim portia justa din fiecare. Oricat am incerca sa-l acoperim, sa-l ascundem, sa-l ocolim, sau sa-l lasam in urma, destinul are doua trasaturi care-l definesc: destinul este imprevizibil si implacabil

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ți s-a spus de prea multe ori să taci așa că te-ai obișnuit cu gustul de după.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă spun la toți care citiți ceva: noi, fetele, suntem mai tari. Așa să știți! Iar cele care se lasă ele părăsite, în loc ele să părăsească, nu sunt conștiente de puterea lor. Asta e tot! Așa că, băieți: ciocu mic!

    RăspundețiȘtergere