vineri, 24 aprilie 2015

O zi... proastă.


Cu siguranță am o zi proastă. O zi proastă care durează de câteva luni. La fel de proaste.
Am avut și o relație proastă. Care a durat și ea câteva luni( 12+) . La fel de proaste, precum relatia și precum ziua.

Cu siguranță am cotizat enorm la firma de taxi cu care obișnuiesc să -colaborez- în ultima vreme. Mulți kilometrii parcurși prost. Cred ca adunați, ar fi un drum de București, dus- poate și intors, eu stând undeva in nord. Foooarte in nord.

Azi m-am izbit de o întrebare neprețuită, în comparație cu cei 8 ron imprimați pe bonul fiscal, înmânat de domnul taximetrist vorbăreț.

el-De ce nu purtați tocuri? 
eu-De ce aș purta tocuri?
el-Atunci, de ce mergeți cu taxiul? E cald afara. Traseul a fost scurt. Sunteti imbracata lejer, parcă de plimbare. 

Bine spus...Parcă.
''Unii oameni se plimbă să uite, alții să iși amintească''
Iar eu nu eram pregatită nici de una, nici de cealaltă.

Rămân tăcută, căutând să îi plătesc și rămânându-i datoare cu un răspuns.

Sunt zile ca asta, când urci într-un taxi, doar să nu dai ochii cu lumea. Când mergi din punctul A in punctul B, rapid, să nu fi forțată de imprejurări, să vorbești cu oamenii fericiți. Tocmai pentru că nu ai suporta să simti fericirea lor, cum îngenunchează nefericirea ta, mascată bine sub un zâmbet trufaș.

Oamenii puternici , sunt aceia care nu-și trădează durerile. Care evită orice lamentare . Care nu (se) plâng. Care...

''Tac . Și înghit.''

3 comentarii:

  1. Nici mie nu-mi place sa-mi tradez durerile , si pe mine ma face sa ma simt puternica .. dar cred ca e mai mult o chestiune de orgoliu . Poate ca nu ne tradam durerile fiindca stim , cumva, ca suntem slabe , ca cei din jur se pot folosi de ele , nu e ceva rau , e ceva inteligent . Nu-mi plac oamenii galagiosi , cred ca ne asemanam .
    Si mai cred ca oamenii puternici , merg contra vantului , si contra vietii ... eu asta incerc sa fac , dar sa admiti catre tine insati ca esti slaba cateodata , tot o dovada de putere este .
    Take care !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu trebuie neapărat să te ascunzi într-o cutie de tinichea. Poți merge frumos pe stradă, cu ochelarii pe ochi, cu căștile pe urechi, cu gluga trasă pe cap, sau pur și simplu marșezi înainte către destinație, cu ochii goi, fără vreo expresie facială. Oamenii pe lângă care treci nici nu te vor observa, sau se vor uita ciudat, sau strâmb, sau vor privi prin tine, la fel cum faci și tu, fiecare cu povestea lui, cu puterile lui, cu slăbiciunile lui, cu ochii goi și sufletul plin și mintea pe altă planetă

    RăspundețiȘtergere