duminică, 26 aprilie 2015

Scorpie!


Dincolo de o privire, pot sta o mie de gânduri și tot atâtea iluzii.
O iluzie netranspusă în realitate, te poate urmări ani de zile fără să știi și te trezești că îți bate la ușă  când ești sub duș, singură, puțin amețită , simțind cum sufletul iți curge incet in canalizare.

Ies repede și-mi înfășor prosopul alb pe lângă mine. Arunc o privire pe vizor și îl văd.
Cum pleacă.

Ramân neclintită, cu flashback-ul primei zile când l-am văzut.
Abia ce mă mutasem. L-am salutat în semn de - ce te-aș fute de bun venit- dar mi s-a întrerupt filmul brusc, când o roșcată slăbuță , a cărei verighetă sclipea parcă să-mi spulbere gândurile, s-a agățat -și nu exagerez...chiar a făcut-o  - de el, dându-mi de înțeles că in următorii o mie de ani, noi doua ne vom urî de moarte.

Așa a și fost. Mi-a închis ușa în nas de vreo patru ori, a chemat poliția de vreo trei ori și m-a ucis in gând de fiecare dată când iși surprindea bărbatul salutându-mă.

Scorpie!!!

Nu contează care dintre noi este, dar un lucru e cert. Amândouă, gândim același lucru.

Și cum ziceam la început, iluziile pe care nu le guști, o să iți facă poftă mult timp. Vor trece luni, vor trece ani, vei mânca pe nesăturate alte preparate, unele (pre)gătite, altele fastfood, însă intotdeauna, oricât de sătulă ai fi, sigur este loc și pentru desert. Un desert care nu este al tău, dar pe care l-ai fura într-o clipă de neatenție, chiar cu prețul unei bătăi corp la corp, cu o scorpie roșcată.

Mi-e dor de o iluzie împlinită. Dar azi e doar una din zilele in care ...
''Tac. Și înghit.''

7 comentarii:

  1. Femeile infidele au multe regrete. Cele fidele au însă, numai regrete.

    RăspundețiȘtergere
  2. ODLM

    Mai era o vorba... nu stiu unde am citit-o..semana cu ce ai scris tu
    ''Femeile infidele au remuscari.
    Cele fidele, au regrete''

    Varianta ta...e mai frumoasa, parca :))

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos povestit text! frumoasă literatură! ....sau, nu numai?

    RăspundețiȘtergere
  4. Teo Dor

    Las' timpul sa te convinga daca este literatura doar...sau...nu numai :)
    NORMAL, DACA o sa mai treci pe aici...

    RăspundețiȘtergere
  5. cred că e de 1000x mai fain să-ţi imaginezi cum ar fi putut să fie decât să trăieşti la propriu banalitatea actului. :) Părerea mea, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iluziile împlinite își pierd toată magia. După ce te-ai înfipt în desert, și privești satisfăcută lingurița răsturnată peste farfuria goală, în clipa imediat următoare apar regretele: ai mâncat prea mult, o să te-ngrași, o să ajungi la 100 de kile, n-o să te mai placă nimeni, o să-ți pierzi slujba, și o s-ajungi să te sinucizi. Și toate astea pentru un căcat de prăjitură, când puteai foarte bine să mănânci două-trei mere și era totul ok. Dar deh, merele n-au gust de tiramisu...

    RăspundețiȘtergere