vineri, 23 noiembrie 2018

Bolnavi.

Cred că e bine să știi de unde vii și ce probleme au avut cei ce ți-au da viață. E bine să știi unde au crescut, ce copilărie au avut, cum au fost in tinerețe și cam ce apucături o să îi domine de-a lungul existenței lor.
Astfel ai să te trezești că le judeci faptele, fără a pricepe că răzbunarea victimei, e aceea de a face la rândul său victime. 
Cred că trebuie să înveți să fii curios unde-ți sunt rădăcinile, care sunt problemele care ți s-au ascuns și poate așa ai să înțelegi că nu tu ai o problemă, ci cei care ți-au dat viață, care la rândul lor poate au avut părinți cu probleme. 

Nu toți ne naștem sănătoși. Nu toți înțelegem că cele mai mari handicapuri nu sunt alea fizice, vizibile. Ci alea psihice.
Ani de zile m-am întrebat, cum doi oameni se pot înțelege și accepta, dacă unul din el are ieșiri sau manifestări de psihopat. Cel ce îl accepta pe “nebun” își vede in nebun propria reflexie și empatizează 
Long story.

Ideea e următoarea. Oricât de inuman s-ar purta un om cu tine: vecin, părinte, iubit, cunoștința , caută să înțelegi de unde pleacă toate. In momentul acela, ai să pricepi că a avut și el luptele lui, demonii lui, problemele lui. Iar tu, ai fost doar victima unei minți îmbolnăvite de alte minți bolnave.

Nu toți avem parte de familii și destine fericite. Și dacă nu învățăm să fim proprii psihologi, o să transmitem totul din generație in generație. Și o să transformăm anormalul în normal.

Apocalipsa, nu vine dintr-o dată. Vine încet și sigur și suntem fiecare, in mai mare sau mai mică măsură, părtași ai acestei decăderi în masă.
Uneori mă mai rog. Am blamat destul până să mă prind singură care e problema cu unele probleme din viața mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu