joi, 22 noiembrie 2018

bun de nimic

Nu m-a supărat nimic in lumea asta, înafară de sfătuitorii de duzină. Aceia care par fără nicio cută. Fără nicio încruntare. Fără nicio problemă. Aceia care vin și te bat pe umăr de parcă te-ar cunoaste de o viață, dar ei te știu doar după nume. Și atât. Și încep să îți povestească despre “binele tău”. Despre cum ai greșit acolo și dincolo și înțelept ar fi fost să faci invers de cum ai făcut-o deja. Aceia care se simt responsabili să te ghideze, de parcă Dumnezeu i-a trimis la tine pe post de GPS in caz că in viața asta ajungi oaia neagră și rătăcită.

Mereu am spus că nu voi detesta și condamna niciodată un om care nu mă ajută. Dar voi aprecia și admira oamenii care se vor abține să mă incurce. Să mă incurce fără a înțelege că nu întotdeauna binele văzut de ei, coincide cu binele văzut de mine. Uneori, un medicament care pe cineva salvează, pe altul omoară fiindcă acel “altul” e alergic. Fiecare cu particularitățile lui. Degeaba vii la mine cu păreri și rezolvări generale, la probleme particulare.

Fuck you, sfătuitor bun ( de nimic)

Un comentariu:

  1. Ooo daaa! Bine zici. Așa se întâmplă când oamenii au o viață prea neinteresantă. Vin și se bagă în a ta fără să le fi cerut nimeni asta.

    RăspundețiȘtergere