marți, 4 august 2015

Cum se întoarce roata (de rezervă)



Cele mai lungi nopţi le văd şi acum subliniate pe tavanul alb, cu ochii aţintiţi spre un trecut care refuză să piară. Gânduri târzii, despre oameni care mereu au întârziat. Traficul. Banala scuză.

Mi-au plăcut mereu poveştile acelea de dragoste, care au pornit de la accidentele în trafic. O soferiţă care şi-a luat recent permisul, care nu are habar unde ii este roata de rezervă, ca să nu mai vorbim că nu ştie că instalaţia de răcire asigură menţinerea unui regim termic normal de functionare a pieselor motorului, iar instalaţia de ungere care se realizeaza prin stropire, evită supraîncalzirea motorului cauzată de frecarea componentelor respectivului motor,  acroşează o altă maşină, deţinută de un bărbat ,  căruia câteva ore mai târziu, îi va da peste cap kilometrajul , iar el o să îi umfle roata (de rezervă), cu câteva atmosfere în plus. Aşa...să explodeze.

În timp ce ei rezolva incidentul pe cale amiabilă, eu sunt în război cu toate instinctele de femeie înşelată.

O lungă perioadă după acea întâmplare, am urât toate maşinile şi toate şofriţele. Toate poveştile palpitante şi toate întâmplările care au dus la sex. Am urât motoarele şi sistemele de distribuţie. Şi pe toţi cei care n-au ştiut că au frână de motor, de serviciu, de mână şi-au accelerat fără să le pese că mi-au făcut daună totală.

Noroc cu karma. Şi cu faptul că am învăţat să dau replici. Replici pe care le-am repetat zi de zi în oglindă.
ea-Imi pare rău că ţi l-am furat... îmi zice sfioasă, trecându-şi mâna prin părul negru, mătăsos.
eu-Dacă sunteţi fericiţi...e în regulă.
ea-Ştii? Nu mai merge treaba între noi. Când ne întâlneam pe ascuns, era totul perfect. Aştept un copil. Un copil pe care nu mi-l doresc.
eu-Mi-ai furat viaţa. Acum trăieşte-o.

Şi plec . Şi las în urmă o femeie pe care o cunosc mai bine decât crede. Lucrurile nu sunt niciodată cum ne imaginăm. Putem să câştigăm bătălii, doar în prezenţa inamicului. În lipsa lui, luptele se duc cu propria persoană. Şi ajungi să fi distrus de propriile arme şi capcane.

Pace.

3 comentarii: