duminică, 7 iunie 2015

Banca cui?


Cauţi în ochii greşiţi , promisiuni corecte. Urci în maşină spre destinaţii fără adresă. Destinaţii pe care le ştii după miros, după copaci încrestaţi, după băncuţa aceea, care credeai că e a voastră. Chiar... de unde e a voastră?
Imaginează-ţi că într-o zi, toţi cei care şi -au odihniti sentimentele acolo, vin să îşi ia banca. Banca lor. Banca voastră. Cine crezi că ar merita-o mai mult?

Tu ? Care eşti singur? Care îţi plângi în pumni cât de prost ai fost , că ai avut-o şi la dracu' - ai pierdut-o? Iar acum jeleşti singur lăsând pe lângă ea( pe lângă bancă)  râuri de lacrimi nevărsate şi ţigări fumate pe jumătate, în fiecare zi pe la 16 , pentru că ştii că pe acolo merge acasă. Doar că între timp s-a mutat. În altă casă. Pe altă bancă. Cu un alt ''tu'' . Varianta îmbunătăţită.

Sau altul, care de ani de zile se aşează pe banca aceea cu iubita . Acolo i-a dat prima floare. Primul sărut. Prima promisiune. Adevărată. Primul cadou. Primul la mulţi ani. Inelul de logodnă. Cheile de la maşină. De la casă. De la suflet.
Şi-a făcut alegerea corectă. Pentru că ea n-a plecat. Nu şi-a bătut joc. Nu l-a prostit. Vezi tu...iubirea se simte.

Iar banca aceea, la câte poveşti a auzit, să nu crezi că e veche şi scârţie. Ea doar te înjură printre scânduri, pentru că eşti prost. Ţii ocupat un loc pe care alţii îl merită mai mult decât tine.
Băncile sunt făcute pentru îndrăgostiţi şi pentru vârstnici. Pentru proşti şi suferinzi din dragoste, s-a inventat alcool-ul şi curvele.

15 comentarii:

  1. Bancile nu sunt facute doar pentru indragostiti si varstnici. Ele sunt facute si pentru scolari, si pentru mancat mici vara pe ele, si pentru a-ti aseza fundul cand mergi la biserica, si in salile de judecata, si de-o parte si de alta a parcurilor si cimitirelor. Bancile sunt peste tot, bancile stiu tot...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos text! și dacă ești implicată, vii probabil de pe o altă bancă. Sau poate vrei să te așezi... Apropos: citindu-te m-am gândit: ce legătură e între destinație și destin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o banca... asta e legatura. una comuna

      Ștergere
    2. adică?: banca de pe care te ridici e chiar banca pe care te așezi? atunci, ce rost mai are?

      Ștergere
  3. Băncile, ca băncile ... dar cu alcoolul și curvele ai nimerit-o. Big up!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar mi s-a întâmplat să le pun împreună: banca făcută ptr. îndrăgostiți cu alcoolul și ce mai zici. Și nu a fost rău! Oare să fiu o proastă eu?

    RăspundețiȘtergere
  5. :( deci trebuie să mă gândesc la o schimbare cât mai profundă? o să mă gândesc! dar cu gândul o să rămân....

    RăspundețiȘtergere