joi, 10 ianuarie 2019

Bibelou

Ne întrebăm de multe ori ce se întâmplă cu un om după ce moare și de prea putine ori ce se întâmplă cu el cât timp trăiește. Amuzant, nu? Cum ne lăsăm furați de ceea ce va fi și suntem mereu prea neatenți cu ceea ce este deja. Descoperim depresia vecinei de la 3, abia după ce vedem că zile in sir nu a mai scos la ușă sacul menajer, despistăm drama din spatele zâmbetului colegei de muncă sau de scoala abia după ce nu îi mai vedem ochii triști ce spuneau totul, descoperim multe și mărunte abia după ce evenimente tragice ( care poate puteau fi amânate dacă nu împiedicate) se întâmplă.

Aparentele sunt fragile și totuși le trântim de toți pereții. Probabil de asta nu mai găsești bibelouri în casele oamenilor. Necesită grijă, atentie, precauție, sensibilitate. Avem în noi toate astea, doar că prea bine ascunse după Scutul indiferenței.

Aveți grijă de oamenii din jurul vostru. așa cum vă umpleți de mândrie când aduceți un zâmbet unui necunoscut, ar trebui să va umpleți și de Rușine când treceti nepăsători pe lângă semnele vizibile din viața ruinată a celor alături de care respirați același oxigen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu